0.542. 537 86 70

JES’lerdeki asıl kavga, rant kavgasıdır...

“Jeotermal santrallerin Aydın Ovası'nın ölmesine müsaade etmeyiz…” diyen Çerçioğlu Aydın Ovası’nın göbeğinde yaklaşık 65 hektar alanı kapsayan JES kuruyor.

2020-01-23

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında bir anda JES tartışması başladı. JES’lerle ilgili Vali Çerçioğlu’nu, Çerçioğlu’da Vali’yi suçladı.

JES’lerin Aydın’da yarattığı çevre kirliliğinin giderek artmasının önlenmesinde hem Vali hem de Belediye Başkanı sorumludur. Çözüm üretecekleri yerde mazeret üreten en yetkili yöneticilerin bu kör dövüşü kamuoyunda bir algı yaratmak ve kamuoyunda giderek artan tepkilerin önlenmesine yönelik gaz alıcı açıklamalardır.

Diyor ki, Özlem Çerçioğlu:

“Jeotermal santrallerin Aydın Ovası'nın ölmesine müsaade etmeyiz…”

Sözüm ona Çerçioğlu gazetecilere yaptığı açıklamasında, Aydın'da 64 JES kuyusunun kurulması için yayınlanan ihale duyurularına tepki gösterdi, “Aydın Ovası'nın ölmesine müsaade etmeyiz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı olarak Jeotermal konusunda bugüne kadar tavırlarının net ve ortada olduğunu bundan sonra da aynı şekilde olacağını belirten Başkan Çerçioğlu, JES’ler konudaki düşünce tavırlarının çok net olduğunu söyledi.

Bu sözleri söyleyen Çerçioğlu, nedense Aydın BŞB’nin kurduğu AYJEOTERMAL A.Ş.’den hiç söz etmiyor. “Jeotermal santrallerin Aydın Ovası'nın ölmesine müsaade etmeyiz…” diyen Çerçioğlu Aydın Ovası’nın göbeğinde yaklaşık 65 hektar alanı kapsayan JES kuruyor.

Burada Aydın BŞB şirketinin nasıl kurulduğunu rakamlarla anlatıp sizleri sıkmak istemiyorum. Ancak Aydın Valiliği’nin 2011-2041 yıllarını kapsayan ruhsatın ardından şirketin son yenilenen şekli ile kuruluşu 27.08.2018 tarihinde Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edilerek tamamlandığını belirtmekle yetiniyorum.

Hatırlanacağı üzere şirketin kuruluşundan yaklaşık iki hafta sonra 12. 09. 2018 tarihinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, FETÖ imamı olarak anılan Danışman Erkan Karaaslan’ın yeğeni, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Güney Koreli firma yetkilileri Vali Köşger’i ziyaret ederek, hazırlanan proje hakkında Vali Yavuz Selim Köşger’e sunum yapılırken ruhsat işlemlerinin ardından, jeotermal santrali sahasında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Değerli Aydınlılar, bakmayın siz Çerçioğlu’nun JES karşıtıymış gibi açıklamalarına; “Bu topraklar bizim, biz bu topraklarda yaşıyoruz ancak Jeotermal firmaları ‘vahşice saldırıyor’, bunların denetlenmesini istiyoruz, yetkimiz olsa bunlara ne yapacağımızı biliyoruz” demesine.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu 7/i maddesi ile JES’lerin denetleme yetkisi kendisine verilmiştir.

“Aydın’ın havası zehirleniyor, ovası ölüyor” diyen Çerçioğlu’nun elinde yasaya uymayan JES’leri mühürleme yetkisi de vardır. Madem ki JES’lerin faaliyetleri Aydın’a zarar veriyor “Mühürleyin” zarar veren tesisleri de efeliğinizi görelim.

Aydın ölüyormuş, bitiyormuş, havası zehirleniyormuş, ovası ölüyormuş inanın kimsenin umurunda değil.

JES’lerde ki asıl kavga RANT kavgasıdır.

Burada kazanan YİKOB, JES Patronları ve Aydın BŞB’dir..

Çerçioğlu’nun son günlerdeki jeotermal çıkışlarının tek sebebi var..

O da az kazanma kıskançlığı…

Asıl amaç, JES patronları üzerinde baskı kurmak, ranttan daha çok pay kapmaktır.

Bunun için de Aydın halkını Jeotermallere karşı kışkırtıp ayaklandırıyor, ancak kendisi elindeki yetkisini kullanmıyor, kamuoyu baskısını arttırıp JES patronlarını köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

Bu konuyu Serhan Seyhan yazısında çok güzel anlatmış..

Lignini veriyorum, okumanızı tavsiye ederim..

http://www.aydinsafak.com/konumuz-jeotermal-h3756.htm (Tıkla ve oku..)

Sepetim