0.542. 537 86 70

Kuşadası Belediyesi kaçak yapılaşmaya geçit vermiyor...

2022-11-21

  • Kaçak yapılaşma ile mücadelesini kararlılıkla sürdüren Kuşadası Belediyesi imar barışı çıkacağı umuduyla son günlerde artan kaçak yapılaşmalara göz yumulmayacağını açıkladı. İmara aykırı yapılaşmalarla mücadelenin devam edileceğine vurgu yapılan açıklamada “Kaçak yapılaşmaya asla geçit vermeyeceğiz” denildi.
  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, bir kentin planlı gelişiminin önündeki en büyük engelin kaçak ve imara aykırı yapılaşma olduğunu belirterek, “Kaçak yapılaşmaya taviz vermemiz söz konusu dahi olamaz” dedi.

Kuşadası’nda son 2 yıl içerisinde imara aykırı olduğu tespit edilen yapılara yönelik denetimlerini sıklaştıran Yapı Kontrol Müdürlüğü 6 yapının yıkımını gerçekleştirilirken 524 yapıyı ise mühürledi. Yapı Kontrol Müdürlüğü, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ise 21 bin 360 metrekarelik alanı kapsayan 85 riskli yapının ise yıkımını gerçekleştirdi.

Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“İlçemiz yetki sınırları içinde Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince 2019 yılı Mayıs ayı itibari ile yapılan denetimlerde 1657 adet imara aykırı uygulama tespit edilmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunu nun ilgili maddeleri gereğince bu tespit edilen aykırılıklara yasal işlem uygulanmıştır. Tespit edilen imara aykırı uygulamalardan 786’sinin 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında uygunluğu sağlanmıştır. Geri kalan aykırılıklar için ise mevzuat kapsamında yasal işlemler devam etmektedir.

Son dönemde kamuoyunda imar barışı çıkacağı yönünde bir algı oluşmuş ve bu durum da kaçak yapılaşmaya zemin hazırlamıştır. Kuşadası’nın imar planları dâhilinde ve belirli bir düzen içerisinde gelişim gösterebilmesi için kaçak yapılaşma ile mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’inde talimatları nettir. Kaçak yapılaşmaya asla geçit vermeyeceğiz.”

KAÇAK YAPIYA TAVİZ YOK

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, bir kentin planlı gelişiminin önündeki en büyük engelin kaçak ve imara aykırı yapılaşma olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Kuşadası geçmişte uygulanan yanlış politikalar nedeniyle aşırı yapılaşma ile karşı karşıya. Ancak bundan sonraki süreçte kentimizin imar planları dâhilinde ve belirli bir düzen içerisinde gelişim gösterebilmesi için kaçak yapılaşma ile sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. Kimseye kimseye taviz vermemiz, ayrımcılık yapmamız söz konusu dahi olamaz. Yapı Kontrol Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz saha denetimleri ile kaçak yapılaşmaya karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.”

Sepetim