0.542. 537 86 70

Kuşadası Tariş Alanı Projesi’ni AK Partili Bakan onayladı..

Kuşadası TARİŞ Alanı’nda uygulanan planı onaylayan AK Parti Hükümetinin Turizm Bakanlığıdır.. Eğer TARİŞ Alanı betonlaşmışsa bu işin sorumlusu Aydın Büyükşehir Belediyesi değil, Turizm Bakanlığı’dır.

2022-07-05

Son günlerde yine Cumhur İttifakı kanadını oluşturan MHP ve AK Partililer Kuşadası Tariş Alanı üzerinden sözüm ona Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ve Özlem Çerçioğlu’nu hedef alan söylemler geliştirerek eleştirmeye başladılar.

Öyle hazımsızlar ki..

Kuşadası’na bir eser kazandırıldı, bu yapılan hizmete teşekkür edecekleri yerde akıllarınca eleştiri yapıyorlar, dostlar alışverişte görsün misali..

Olası bir erken seçim ufukta belirince sözüm ona geliştirdikleri bu siyaset anlaşıyı ile hem Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu hem de Kuşadası’na yepyeni bir vizyon kazandıran Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i yıpratacaklar.

Öyle sığ politika üretiyorlar ki şaptan şekerden haberleri yok.

* * *

Kuşadası TARİŞ Alanı’nda ister beğenir ister beğenmezsiniz ortada yapılan bir hizmet var.

Buradaki tartışmalar 4-5 yıl öncesi de vardı, ileri zamanlarda da olacak.

24.5 milyon TL bedel ödenerek ismlâk edilen ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin malı olan Kuşadası Tariş Alanı 14 Ocak 2020 tarihinde 29 yıllığına ihaleye çıkarıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Bütçe Plan Komsyonu’nda 4 Evet, 3 Hayır oyu ile bir karar alındı ve kararın Büyükşehir Meclisi’nde kabülü ile Kuşadası Tariş Alanı 29 yıllığına YİD (Yap-İşlet-Devret) yöntemi ile ihalesi gerçekleşti.

Bu süreç yaşanırken hiçbir tepki göstermeyen Kuşadası’ndaki AK Parti ve MHP’liler, her şey bitmiş, eser tamamlanmış ve hizmete açılmış şimdi ortaya çıkıp laf ola “yeşil alan betonlaştı” gibisinden eleştiri yapıyorlar.

Bu samimiyetsiz eleştirilere kargalar bile güler.

AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe aklınca eseri hizmete açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na soru sorarak Çerçioğlu’nu eleştirmiş.

Demiş ki; “Sayın Kılıçdaroğlu, hizmete açtığınız Kuşadası Belediye binasının bulunduğu alan ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından referandum yapıldığını, burasının yeşil alan olması konusunda oy kullanıldığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da yeşil alan yönünde oy kullandığını, ancak bugün buranın betonlaşmış halinin açılışının size yaptırıldığını biliyor musunuz?”

Bu mesnetsiz bir eleştiri, siyaset bilmezliktir.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gökçe soruyu sorarken şunu unutmuş.

Biz hatırlatalım..

Sayın Mustafa Gökçe,

Kuşadası TARİŞ Alanı’nda uygulanan planı onaylayan Turizm Bakanlığı...

Üstelik Turizm Bakanlığı burada düzenlenen hem 25 binlik, hem 5 binlik hem de 1000’lik planı aynı anda yaptı, aynı anda onayladı. Bu planın onaylanmasında işi takip eden milletvekilleriniz kim?

Planı onaylayan AK Parti Hükümeti’nin Bakanlığı..

Şimdi “yeşil alan betonlaştı” diye eleştirdiğiniz, sizin iddianıza göre de betonlaştığını öne sürdüğünüz TARİŞ Alanı’nı kim betonlaştırmış oluyor? Özlem Çerçioğlu mu, AK Parti hükümetinin Turizm Bakanlığı mı?

Sayın Gökçe, hangi akla hizmet ediyorsanız vatandaşı doğru bilgilendirmiyorsunuz, yanıltıcı açıklamalarla kısır bir siyaset yapıyorsunuz.

Eğer TARİŞ Alanı betonlaşmışsa bu işin sorumlusu Aydın Büyükşehir Belediyesi değil iktidarınızın Turizm Bakanlığı’dır.

Planların tamamı CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin önerisi ve AK Parti hükümetinin Turizm Bakanlığı’nca onaylanmıştır.

Bu konuyu neden dikkatlerden kaçırıyorsunuz?

Madem ki sizlerin iddia ettiği ve eleştirdiği gibi CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası TARİŞ Alanı’nda vaat edilen projenin dışına çıktı..

Sizin Turizm Bakanlığı’nız niye şu an eleştirdiğiniz bu Ticari Planı onayladı?

Bu soruya verecek bir cevabınız var mı Sayın Gökçe..

AK Parti Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Özcan Özcan ve MHP İlçe Başkanı Murat İnan bu yazdıklarımı siz de iyi okuyun da bilir bilmez eleştiriler yapmayın.

CHP’li Belediye Kuşadası’nda bir hizmet yapmayı hedefledi ve yaptı…

AK Parti İktidarının Turizm Bakanlığı da planları onayladı.

Sizler ne diye yapılan bu hizmet üzerinden Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i yıpratma gayreti içine girdiniz?

Ortaya attığınız eleştiri ve fikirlerinizde hiç de samimi ve inandırıcı değilsiniz..

Özlem Çerçioğlu ve Ömer Günel’i TARİŞ Alanı üzerinden eleştirmeye çalışan zevata bir gazeteci olarak ben de şunu soruyorum.

AK Parti’nin 26. Dönem Milletvekili Mehmet Erdem ve 27. Dönem Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Tariş Alanı’na Turizm Bakanlığı’nca ticari izin verilirken acaba niye itiraz etmediler? Neden tartışmalar karşısında sesleri çıkmıyor, suskunluğunu koruyorlar?

Bu soruya verecek bir cevabınız var mı?

Unutmadan şunu da belirteyim..

Bir bakın bakalım “yeşil alan betonlaştı” diye eleştirdiğiniz ticari alandaki iş yerlerini kimler kaç yıllığına kiralayacak?

* * *

Böyle küçük tepkiler ve mesnetsiz eleştirileriniz Başkan Çerçioğlu ve Ömer Günel’e vız gelir tırıs gider.

Ali Cengiz siyaseti ve bu kafa ile sizler Kuşadası’nda bir adım ileri gidemezsiniz..

TÜM OKURLARIMIZIN KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM..

Sepetim