0.542. 537 86 70

Medya terörizmine ceza yağıyor…

2022-12-19

  • Fatih Akkentli ve şurekasının medya eliyle ve diğer yöntemlerde yaptıkları sindirme politikaları cezasız kalmıyor. Aydın'da Fatih Akkentli-Durmuş Tuna- Erol Özhavutçu'nun çekirdeğini oluşturduğu ve diğer çeşitli yöntemlerle devşirilen yandaşlardan oluşan halk tabiri ile medya terörizm merkezinin yaptıkları karşılıksız kalmıyor.

Gaztecilik sınırları içerisinde olmayıp gazetecilği kalkan olarak kullanarak il genelinde adeta medya terörizmi yarattığı iddia edilen, bunun yanında bizzat fiili tehdit-hakaret-iftira-saldırı-yağmaya teşebbüs-kaçak kesici alet bulundurma iddialarıya da haklarında çok sayıda dava ve soruşturma süren üçlüden biri olan “Çerçioğlu’nun prensi” lakaplı ismi Fatih Akkentli'ye, bir ceza daha verildi.

Fatih Akkentli, Gönül Ak isimli şahsın işyerinde darp-hakaret ve tehdit nedeniyle açılan davada Söke Belediye Meclis Üyesi Süleyman Yörük ile birlikte yargılanıyordu. Fatih Akkentli bu davadan da tehdit suçu nedeniyle ceza aldı. Daha önce Söke ve Aydın mahkemelerinde aldığı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılan davaları da böylece yürürlüğe girmiş olacak.

Bunun yanında Fatih Akkentli'nin içinde bulunduğu olaylarda ayrıca Söke Tariş Başkanı İsmail Özer'e tehdit-hakaret-saldırı girişimi ile Avukat oğlu Ali Özer'e karşı yağma girişimde bulunduğu ulusal medyada görüntüleriyle birlikte haber olmuştu. Bu soruşturmaların da kovuşturmaya dönmesi sonucu Fatih Akkentli'nin adeta meydan laurusse ansiklopedisine dönen suç kaydıyla siyasi yaşamının sona ereceği belirtiliyor.

Fatih Akkentli’nin tehdit suçundan aldığı cezayı Yeni Asır Gazetesi kamuoyuna duyurdu.

Erhan Gülenç’in özel haberi şöyle:

Çerçioğlu’nun prensine tehditten hapis cezası…

Çerçioğlu’nun prensine tehditten hapis cezası…

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun prensi olarak bilinen ve belediyede batı ilçeler koordinatörü olan Fatih Akkentli ile ilgili yargıdan şok bir karar çıktı. Tanık beyanlarına göre Söke'de bir vatandaşı işyerinde, "Öldüreceğiz seni, arabaya alacağız, ölünü bulacaklar senin" şeklinde tehdit ettiği öne sürülen Akkentli'nin Söke 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Akkentli'yi tehdit suçundan 5 ay hapse çarptırdı. Bu kararla Akkentli'nin 2024'te yapılacak yerel seçimde Söke Belediye Başkan adayı olma hayallerinin de suya düştüğü öne sürüldü.

5 AY HAPİS CEZASI ALDI

Bu arada mahkeme, Akkentli'nin daha önce ceza aldığı ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını içeren 5 mahkeme kararının açıklanması yani bu cezaları çekmesi için de ihbarda bulunulmasını kararlaştırdı. İddiaya göre, Söke'de CHP'li Belediye Meclis Üyesi Süleyman Yörük, Facebook'ta yaptığı bir paylaşım nedeniyle tartıştığı Gönül Ak isimli kişiye işyerinde yumruk attı ve Ak'ı yaraladı. Sonrasında olay yerine gelen Fatih Akkentli'nin ise, Ak'a "Öldüreceğiz seni, arabaya alacağız, ölünü bulacaklar senin" şeklinde tehditte bulunduğu iddia edildi. Hüseyin Kaya isimli kişi, mahkemede Akkentli'nin aleyhine şahitlik yaptı. Bu arada Gönül Ak, Süleyman Yörük'ten şikayetçi olmaktan vazgeçti.

DURUŞMAYA KATILMADI

Görülen davanın geçtiğimiz günlerdeki son duruşmasında mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Yörük'ün üzerine atılı suçun şikayet koşuluna tabi olduğunu belirterek davanın Yörük yönünden düşürülmesine karar verilmesini istedi.

Ancak Savcı, tanık beyanları çerçevesinde Akkentli'nin üzerine atılı tehdit suçunu işlediğini belirterek tehdit suçundan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Savcı, Akkentli'nin TBMM üyeliğinden, devlet il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmesini yasaklanmasını içeren TCK 53. maddesinden de cezalandırılmasını istedi. Akkentli, duruşmaya katılmadığı için son savunması sorulamadı. Kararını veren mahkeme de Akkentli'yi tehdit suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın sosyal durumu ile cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınarak 6 ay hapis cezasında 1/6 oranında indirim yaparak bunu 5 aya düşürdü.

BAŞKAN SEÇİLEMEYECEK

Mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun kasten işlenen suç olması ve sanığın netice olarak hapis cezasına mahkum olmasından dolayı TCK'nın 53/1-2-3. maddelerinin tatbikine de karar verdi. Bu durumda Akkentli'nin Söke Belediye Başkan adayı olma hayallerinin de suya düştüğü öne sürüldü.

DİĞER CEZALAR DA VAR

Bu kararla Akkentli'nin daha önce işlediği ancak hükmün açıklanması geri bırakılan suçlarının da açıklanması kararlaştırıldı. Buna göre mahkeme heyeti, Akkentli'nin Söke 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1, Söke 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 ve Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davalarda aldığı cezalarla ilgili hükmün açıklanması için ihbarda bulunulmasını kararlaştırdı.

İşte ilgili haber lingi… https://www.yeniasir.com.tr/ege/aydin/2022/12/19/cercioglunun-prensine-tehditten-hapis-cezasi

DURMUŞ TUNA DA ZORDA

Öte yandan Fatih Akkentli ile beraber adeta tüm şehirde medya terörizminin ana unsuru haline geldiği iddia edilen isimlerden biri olan Durmuş Tuna ve Erol Özhavutçu'yu da, yine sıkıntılı bir süreç bekliyor.

Medyayı kendi çıkarları adına adeta linç aracı olarak kullanmayı adet haline getiren bu isimlerden Durmuş Tuna'nın da Söke Tariş Başkanı İsmail Özer aleyhine yaptığı kasıtlı ve kamu yararı değil kişisel husumet güden haberleri nedeniyle iki defa ceza aldığı, çok sayıda emsal davanın da aynı şekilde sona erebileceği ifade ediliyor.

Erol Özhavutçu'nun da aynı olaylar nedeniyle aynı soruşturma ve kovuşturmalarda yer aldığı, böylece bir dönem Söke'de faaliyet gösterip Aydın'ın adeta her karışında siyaset-medya-iş dünyası hatta devlet kademelerinde medya terörizminin öncüsü olduğu iddia edilen bu grubun artık bu alanlarda kurmaya kalktığı hegamonyanın tamamen kırılıp, arkalarında hiç bir toplumsal ve siyasal destek bulamayacakları da, konuşulanlar arasında yer alıyor.

Sepetim