0.542. 537 86 70

Moralı Pamuk Kooperatifi’nin adı “Köfteci Tariş’e” çıktı!

2024-04-16

  • Moralı Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin adı üretici çiftçiler arasında “Köfteci Tariş’e” çıktı. Kooperatif Başkanı Hüseyin Yalçın’ın kooperatif çalışanı oğlu ile birlikte, sözde kiraya verilen Tariş Markette, Ortaklar Çöp Şiş Köfte Salonu olarak hizmet verdikleri iddia edildi.

TARİŞ Pamuk Birliği’nin 18 Ocak’ta yapılan genel kurulunda hülleli seçim yapıldığının ortaya çıkması üzerine, hileli seçime destek veren pamuk kooperatiflerinde de hileli işler  birer ikişer ortaya çıkıyor.

Bu kooperatiflerden biri de Söke ilçesi Moralı Tariş…

Birlik seçiminde burnunun dibindeki Söke TARİŞ gurubunun oluşturduğu listeyi değil de İzmir gurubunun hileli listesine destek veren Söke ilçesi Moralı Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde, ortaklarına dönük kooperatifçilik faaliyeti yerine, Kooperatif Başkanı Hüseyin Yalçın ve kooperatif çalışanı oğlu ile birlikte, sözde kiraya verilen Tariş Markette, Ortaklar Çöp Şiş Köfte Salonu olarak hizmet verdikleri iddia edildi.

Pamuk üreticisi çiftçiler arasında adı “Köfteci Tariş’e” çıkan Kooperatifin, Pamuk ekiminin yoğun olduğu Moralı’da 5 bin ton civarında Pamuk alımının yapılabileceği belirtilirken, Kooperatif Başkanı Hüseyin Yalçın ve kooperatif çalışanı oğlunun çöp şiş ve köfte işi ile iştigal ettikleri iddiası TARİŞ camiasında eleştiri konusu haline geldi.

İÇLER ACISI DURUM

Ortaklarının Pamuk ekimini teşvik etmek, gübre, ilaç, tohum satmak yerine, kendi menfaatleri ve Birlik seçimlerinde mevcut Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Asbaşkan Ali Şimşek ve ekibini desteklemek karşılığında, bu işleyişe Birlikçe de sesiz kalındığı iddiaları, çiftçi Kuruluşu Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ve kooperatiflerinin geldiği içler acısı durumunu açıkça gözler önüne seriyor.

Sepetim