0.542. 537 86 70

Müdür Tuncer’in kütüphane vaatleri yalan oldu!

2023-01-27

  • Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’in, 2020 yılı içerisinde verdiği kütüphane müjdeleri yalan oldu. Aydın’da 2021 yılı için Aydın iline yakışan bir kütüphane kazandıracaklarını ve 2021’de çalışmaların başlayacağını müjdeleyen Tuncer’in vaadiyle ilgili olarak aradan geçen 2 yıllık süreçte çivi bile çakılamadı.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Tuncer, 10 Eylül 2020'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "3 günlük Ankara turumuzu tamamladık. Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un talimatlarıyla ilimize yeni nesil bir kütüphanenin yapılması için arazi tahsisini tamamlıyoruz. Aydın'a yakışan bir kütüphanenin inşaatına 2021 de başlayacağız inşallah” demişti.

Halihazırda 2023 yılının ilk ayının bitimine sayılı zaman kala söz konusu kütüphaneyle ilgili ne bir ihale duyurusu ne de bir inşaat çalışması ortaya konulamazken, Tuncer’in siyasi PR amaçlı vaadinin içinin boş olduğu ortaya çıktı. 

Umut Tuncer tarafından Bakan Ersoy’un kütüphane yapımına ilişkin talimatı olduğunu açıklamasına rağmen henüz herhangi bir çalışmanın yapılamayışı kafalarda soru işaretlerine de neden oldu. Yine 31 Ağustos 2020’de yaptığı bir açıklamada, kütüphanenin lokasyonunun netleşmek üzere olduğunu duyuran Tuncer’in, “Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'dan karar çıkmasının hemen ardından inşa çalışmalarımız hızla başlayacak” sözleriyse büyük dikkat uyandırdı. Tuncer’in ifadesine göre Vali Aksoy’dan söz konusu kütüphane yapımıyla ilgili kararın henüz çıkmadığı anlaşılırken, Bakan Ersoy’un talimatının akıbetiyse belirsiz kaldı.

2023 yılına gelinmesine karşın halen Tuncer’in 2 yıl önceki söz konusu kütüphane vaadinin yerine gelmeyişi ile ilgili Aydın kamuoyu, Vali Aksoy ile Müdür Tuncer’den yapılacak açıklamaya dikkat kesildi.

VAATLERİ FOS ÇIKTI!

Ayrıca geçtiğimiz yıl 27 Ocak 2022’de de Didim'e, "Didim'deki kütüphane eksiğini günü kurtarmak anlamında, görece daha düşük bir yatırım, düşük bir organizasyonla çözümlemeyi ben şahsen doğru bulmuyorum. Didim'de, Didim'in hak ettiği, Didim'in dokusuna da yakışan, belki yeni bir mimari ile füturistik bir yapıyla, sembolik bir noktaya, bir cazibe merkezine dönüşebilecek kütüphane inşasını daha doğru buluyorum” sözleriyle müjde veren Tuncer’in bu vaadi de fos çıktı. 2023 gelmeden duyuracaklarını açıkladığı Didim’e yapılacak kütüphane projesine ilişkin henüz ne temel atıldı ne de herhangi bir ihale duyurusunda bulunuldu.

Öte yandan yine geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, “Didim’e mutlaka 2023 öncesinde bir kütüphane projesini duyuracağız, mümkünse de temelini atacağımız hak ettiği bir yapıya kavuşacak” diyen Tuncer’in, Aydın ve Didim ile ilgili kütüphane vaatleri fos çıkarken, kütüphane yapımına dönük hiçbir liyakate sahip olmadığı da öğrenildi. Sultanhisar’daki kütüphaneye yaptırdığı 500 bin küsurluk tadilatın hafızalarda yerini koruduğu Tuncer’in oraya harcanan parayla bugünkü güncel maliyet üzerinden 3 adet modern donatıya sahip ilçe kütüphanesi yapılabileceği bilgisine ulaşıldı.


Sepetim