0.542. 537 86 70

Peşkir mi tuttunuz?!

2022-11-21

  • Son günlerde Kürşad Özcan'ın Nazilli ve İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı üzerinde kurmaya çalıştığı hegamonya için, onun ve onların belirlediği listenin göreve gelmesi gerek. Buna karşı çıkan kim varsa, ya uçkurla, ya başka şeylerle suçlanıyor.
  • Belediye Başkanı olduğu için Tanrı Kral psikozuna girmiş galiba. Son yaptığı basın toplantısı ve kendisine yakın medyaya yazdırdığı yazılar, bana göre iğrenç ve affedilmez ifadeler içeriyor. Şahıs kendisine biat etmeyen, yüzde yüz tabi olmayan herkese çamur sıvamayı, siyaset sanıyor. Karşılığını da, belediye kesesinden verdiği reklamlarla ve diğer yöntemlerle finanse ediyor. Her kim olursa olsun sormazlar mı söyleyene, yazana, yazdırana; “Uçkurla suçladığınızla siz de beraberdiniz de oradan mı biliyorsunuz? Peşkir mi tuttunuz be mübarekler!” diye...
  • “Bu Kürşad Özcan değil miydi bugün sövdüklerini dün göreve getirmek için sürekli öven... Seçilmeleri için her desteği veren? Madem iftiralarınla bu insanlara çamur atacaktın, dün aklın nerelerdeydi? Sen kefil oldun hepsine. O zaman dile getirdiğin iftiraların hepsinin, başlıca müsebbibi ve ortağı sensin...”

İYİ Parti son dönemlerdeki ilkeli ve kimlikli duruşuyla, yükselen değer. Milliyetçi-Demokrat-Kalkınmacı, Çağdaş ve isimleri dünya çapında bilinen kadrolarla, partinin beyin takımı hayli güçlendi.

İYİ Parti kadroları toplumda belirli bir statüye sahip... “Evet bu toplumdan geldim, her şeyimi Türk Milleti'ne borçluyum ve Milletime karşı olan borcumu karşılıksız hizmetlerle ödemeliyim” düşünce ve duruşuyla, Atatürk ve Cumhuriyet yolunda fedakarca mücadele ediyorlar. Ege ve özellikle Aydın'da, birincilik için ciddi çalışmalar yürütüyorlar.

Fakat burası Aydın... Ayaklarında bir kantar topuzu var. O da parti içerisinde sadece Nazilli İlçesi değil, Aydın İl Yönetiminde yaşanan kaosların da, başlıca mimarı.

Kim mi o isim? Nazilli Belediye Başkanı Kürşad Engin Özcan...

Zayıf olan siyasi kişiliğine, koltuk ağır geldi anlaşılan. Nazilli İyi Parti'de sürekli sorun, İl Yönetiminde yine sorun, kaldırın taşı, altından her daim Kürşad Özcan çıkıyor. Yok çok çalışmış da, yok şunu yapmış da, başkaları şöyle ahlaksızmış da, böyle uçkurcuymuş da hem kendi konuşuyor, hem el altından yazdırıyor. Ve de Partisine, topluma ağır zarar verecek şekilde.

Kendini ne zannettiğini anlamadım. Belediye Başkanı olduğu için Tanrı Kral psikozuna girmiş galiba. Son yaptığı basın toplantısı ve kendisine yakın medyaya yazdırdığı yazılar, bana göre iğrenç ve affedilmez ifadeler içeriyor. Şahıs kendisine biat etmeyen, yüzde yüz tabi olmayan herkese çamur sıvamayı, siyaset sanıyor. Karşılığını da, belediye kesesinden verdiği reklamlarla ve diğer yöntemlerle finanse ediyor. Her kim olursa olsun sormazlar mı söyleyene, yazana, yazdırana; “Uçkurla suçladığınızla siz de beraberdiniz de oradan mı biliyorsunuz? Peşkir mi tuttunuz be mübarekler!” diye...

Neymiş, her başı sıkıştıklarında, “Yetiş Başkan” diye Kürşad Özcan'ı arıyorlarmış. Millet belediye başkanı seçti, Nazilli destisi değil... Elbet vatandaş da, partilileri de arayacak. Kaldı ki telefonları bile açmıyor, arasalar ne olacak... Vallahi ben Millet İttifakı ve işim haricinde sıradan vatandaş olarak İYİ Parti destekçisi olduğum halde, partisine yönelik hiç bir kadroymuş, yardımmış faaliyetlerini pek göremedim.

Bir birimize atacak mermimiz olmayan adamlar çok saydırdı buna, ben de hiç karışmadım. Bilerek, isteyerek, özellikle... Çünkü Kürşad Özcan, misliyle hak etmişti aslında o haberleri. Öyle göründüğü gibi mülayim biri falan da değil. Her şey kendi kurgusuna, kendi planlarına, kendi çıkarlarına göre şekillensin, herkes ona biat etsin istiyor galiba.

İş öyle olsa, ana kütlesini ülkücülerin oluşturduğu İYİ Parti kadroları MHP’de kalır, boşuna bu yola baş koyup, ağır bedeller ödemezlerdi. Kurtlara koyun muamelesi yapmaya kalkmak, milleti biatçılığa zorlayıp bunu da uzlaşmacılık kılıfıyla pazarlamaya kalkışmak hangi hastalıklı düşüncenin ürünüdür...

Bir de yandaşları, hedef gösterdiklerine sövüyor, bunu da bir övüyor, bir övüyor, sanırsınız seçimi kendi almış. O seçimi Millet İttifkı bileşenleri dahil insanlar ceplerinden para harcayıp, ailelerinden zamanlarını ayırıp, ağır risk altına girip tek tek kazandıkları oylarla aldılar. Sen kimsin ki sanki zafer kendininmiş gibi sağa sola yazdırılan sipariş haberlerle tek kahraman gibi takılıyorsun. Sonuçta senin de bir oyun vardı, senin seçilmene vesile olan boyacının da simitçinin de.

KÜRŞAD ÖZCAN’IN SİYASİ SUİKASTLERİ

Şimdi gelelim mi Kürşad Engin Özcan'ın nasıl bir İYİ Parti ve Türk Töresi ile olan tamamen zıt siyasi tutumlarına.

İYİ Parti'de herkesin bildiği bir olay vardır. İncirliova İlçesi'nde düzenlenen deve güreşlerinde Kürşad Özcan, Karpuzlu İlçe Başkanı ile olan muhabbetinde, “Bir İl Başkanı ve İlçe Başkanı yedim. Karnım ağırıyor” şeklinde gevrek gevrek gülerek konuşuyor.

Yediğim dediği İl Başkanı, görevden aldırıp partisinden ihraç ettirdikleri, seçilmiş Süleyman Demirci. İlçe Başkanı ise Cihat Öztürk... Süleyman Demirci olayında, koltuğunun altında dosya dosya ne varsa toplayıp, hatta ve hatta CHP kökenli yalan beyancı tanığa ön ayak olup, o siyasi suikastin bir numaralı sanığının Kürşad Özcan olduğunu, Aydın siyaset arenasında bilmeyen yoktur.

İYİ Parti lideri Meral Akşener olaya tam vakıf olduktan sonra Aydın ziyaretinde ilginç bir gelişme yaşandı. Aydın'a geldiğinde özellikle Süleyman Demirci'yi çağırtıp, onunla poz verdi. Ardından çok önemli ve ülke gündemine oturan bir siyasi operasyona tanık olduk. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile Yardımcısı Mehmet Arslan'ın, görevleri değiştirildi. Meral Hanım, siyasi atamaları doğrudan kendisine bağladı.

Bu arada Aydın siyasetinin en takdir edilen isimlerinden, sadece siyasi kişiliği değil iş ve kişisel ahlakı ile herkesin en beğendiği siyasetçilerin başında gelen İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner de, Kürşad Özcan'ın bu siyasi suikaslerine hedef oldu. Tüzük gereği İl Yönetimi tarafından göreve davet edilen Recep Taner'in atanmaması için her şeyi yaptı. Koray Aydın'ın Yardımcısı Mehmet Arslan İl Yönetcileriyle yaptığı, hem de saatler süren toplantı sırasında İl Yöneticileri tek fireyle İlçe Başkanlarının büyük kısmı Recep Taner fikrinde birleşince, hemen Kürşad Özcan'ın perde gerisindeki operasyonel yüzünü gördük.

İl Yönetimindeki tek fire sizce kimdir?

Nazilli İlçe Eski Başkanı ve Kürşad Özcan'ın emrinden çıkmayan, Durmuş Kural.

Daha o gün istifa etti arkadaş. Şimdi yeniden İlçe Başkanı olacağım diye ortaya çıktı. Tabi ki Kürşad Özcan'ın desteğiyle.

Aslında toplumda çok karşılığı olan birisi değil. Zig zaglarıyla yani İYİ Parti ilkeli duruşuyla pek uyuşmuyor. Tek özelliği, Kürşad Özcan'ın kafa sallayıcısı olarak tanınması.

Son günlerde Kürşad Özcan'ın Nazilli ve İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı üzerinde kurmaya çalıştığı hegamonya için, onun ve onların belirlediği listenin göreve gelmesi gerek. Buna karşı çıkan kim varsa, ya uçkurla, ya başka şeylerle suçlanıyor.

Aziz Türk Milleti, İYİ Partililer ve sevgili Nazilli halkına soralım;

“Bu Kürşad Özcan değil miydi bugün sövdüklerini dün göreve getirmek için sürekli öven... Seçilmeleri için her desteği veren? Madem iftiralarınla bu insanlara çamur atacaktın, dün aklın nerelerdeydi? Sen kefil oldun hepsine. O zaman dile getirdiğin iftiraların hepsinin, başlıca müsebbibi ve ortağı sensin...”

İYİ Parti Genel Merkezi, Nazilli Teşkilatı, üyeleri ve Nazilli halkı. Belediye Başkanı sandığınız zat, öyle oturaklı bir siyasi kişiliğe sahip değil. Biz de zamanında Millet İttifakı adına destek verdik fakat sonuç ortada. Olduğu her yer sorun, her yer kendi partisine siyasi suikast.

İYİ Parti Genel Merkezi de biliyor bu durumu. Öye yok anketlerde şu çıkmış bu çıkmış, geçeceksiniz o işleri. Bazı yüklü ödeme karşılığı Anketçiler Belediye Başkanlarına haber veriyor, onların gittiği her yere adamlar gönderiliyor veya denekler onlara yakın isimlerden seçiliyor.

Ben kendi yaptığım anketi bilirim... Nazilli'yi gezdim, kimin kapısını çalsam şikayet. İYİ Parti Aydın'da birinciliği hedeflerken önlerindeki en büyük engeli dışarda aramasınlar. İçlerinde Kürşad Özcan gibi bir isim varken, zaten başka soruna gerek yok. Ve halkımız da şunu iyi bilsin... İYİ Parti Aydın ve pek çok ilde, milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesi için çalışmalar yapıyor. Özellikle Aydın İl Başkanı Recep Taner bunu sıklıkla dile getiriyor. Üye bazında ön seçim. Yani halkın kendi vekillerini kendisinin belirlemesi. Bu Aydın'da uzun yıllardır kaybolan demokrasi ateşinin yeniden canlanmasına yol açıyor.

Fakat İYİ Parti’de genel seçimler sonrası yerelde adayların da halka ve teşkilatlara sorulması düşüncesi gündemde. Bu yönteme geçilirse Kürşad Özcan hayatta yeniden aday olamaz. Zaten Süleyman Demirci'ye yapılan siyasi suikast nedeniyle genel merkezden kalın bir çizik yedi. Şimdi işi kendi seçtirdği teşkilatlarla, İlçe ve İl Yönetimleriyle telafiye çalışıyor.

Olmaz güzel kardeşim olmaz... Ben kapı kapı gezdim, gördüm... Halkın gönlünden sildiğini, İYİ Parti Genel Merkezi, tereddütsüz çizer.

Kaldı ki son yaptığın belaltı ve ahlak dışı iftira dolu açıklamalar, partin ve siyaset adına utançtır... Bundan sonra karar verdim, seni düz sövücü Durmuş Tuna'nın eline bırakmayacağım. Bizzat bire bir ilgilenmek, başlıca kamu adına ve kamu yararına gazetecilik görevim olacak... Emin ol düz sövücü Durmuş Tuna'yı bile mumla arayacaksın...

BİATÇI KÜRŞADIN UZLAŞMACILIK KILIFINI BÜYÜK HARFLERLE YAZALIM YAZIMIZIN SATIR ARALARINDA KALAN BİR GERÇEKLİĞİ ÖZELLİKLE BÜYÜK HARFLERLE TEKRAR VURGULAMAK GEREKTİĞİ İNANCINDAYIM...

KÜRŞAD ENGİN ÖZCAN GÖRÜNDÜĞÜ YÜZÜYLE EFENDİ, UZLAŞMACI, DEMOKRAT BİR ŞAHSİYET POZLARIYLA ALGI YARATMA ÇABASINDA OLABİLİR...

FAKAT ÇİZİN ŞU YAZACAKLARIMIN ALTINI...

GERÇEK YÜZÜYLE İYİ PARTİ İLKELERİNE AYKIRI ŞEKİLDE MİLLET ÖNCELİKLİ, İLKELERE DAYALI SİYASETİ DEĞİL, KENDİ ŞAHSİ PLANLARI ÖNCELİKLİ DAVRANIR... ASIL İSTEDİĞİ DE DEMOKRAT BİR PARTİ YAPISI DEĞİL... KENDİNE BAĞIMLI, BİAT KÜLTÜRÜNE TABİ TEŞKİLATLAR İSTİYOR. HER ŞEYİ O KURACAK, HER ŞEY ONUN İSTEDİĞİ GİBİ OLACAK...

BUNUN İÇİN DE KENDİSİNE YANLIŞLARINI SÖYLEYEN HERKESİ BELEDİYEDEN FONLADIĞI YANDAŞ MEDYASIYLA KİRTELİYOR, LEKELİYOR, SADECE SİYASET ALANINDA DEĞİL TOPLUM ÖNÜNDE DE YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR. TÜM BUNLARI YAPARKEN ARDINA SAKLANDIĞI KILIF, “UZLAŞMACILIK...”

DEDİĞİMİZ GİBİ KÜRŞAD ÖZCAN'IN HER UZLAŞMACILIK ÇIKIŞI, KENDİ KURMAYA ÇALIŞTIĞI BİATÇI, FAŞİZAN, HER EMRİNE TABİ SİYASİ KÖLELİK İSTEKLERİNİN TEK BİR KELİMEYLE HALK VE GENEL MERKEZ ÖNÜNDE KAMUFLE EDİLMESİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR...

NE DEMOKRASİ, NE BELEDİYECİLİK, NE DE ATATÜRK – VATAN - MİLLET - DEVLET SEVGİSİ BEKLEMEYİN, KENDİ HIRSLARI VATAN SEVDASININ ÖNÜNE GEÇENLERDEN...

Sepetim