0.542. 537 86 70

Türkiye Barolar Birliği ve Aydın Barosu’ndan kınama..

2022-09-23

Türkiye Barolar Birliği ve Aydın Barosu Fatih Akkentli’nin yağma suçu işlediği, Söke’deki adli mercilerin ise kanun gereğini yerine getirmedikleri için kınama metni yayınladı..

Türkiye Barolar Birliği ve Aydın Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından Fatih Akkentli’ye yönelik ağır ifadelerin yer aldığı, bir kınama metni kaleme alındı.

Türkiye Barolar Birliği ve Aydın Barosu’ndan yapılan açıklamada Fatih Akkentli ile beraberindekilerin Söke Tariş Başkanı İsmail Özer’e yönelik tehdit ve hakaretlerini kayda alırken darp ve yağma girişimlerine maruz kalan Avukat Ali Özer’in uğradığı eylemleri kınadı.

Söke Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da üstü kapalı biçimde eleştirildiği kınamada metninde “adli makamların kaygı verici şekilde artmakta olan avukata şiddetle etkin bir mücadele yürütmesi beklenirken, saldırıyı takip eden soruşturma mercileri, kamera kayıtlarını toplamak için harekete geçmemiştir” denildi.

Bilindiği gibi Söke Tariş Başkanı İsmail Özer Söke Adliyesi önünde Fatih Akkentli ve beraberindekiler tarafından tehdit hakaretlere maruz kalmış, Avukat Ali özer ise yaşananları kayda alırken cep telefonunu almak isteyen Akkentli ile beraberindekilerin darba varan tacizleri sonucu yere düşmüş, görüntülerin yer aldığı cep telefonu elinden zorla alınma yani yağma girişimi teşebbüsünde bulunulmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Aydın Barosu Avukat Hakları Bürosu Fatih Akkentli’nin yağmacılık eylemi gerçekleştirdiğini beyan ederek, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bunun yanında Türkiye barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi tarafından yayınlanan kınama metninde, Söke’deki adli mercilerin de yasaları uygulamadıkları gerekçesiyle eleştirilmesi dikkat çekti.

Ağır ifadelerle kaleme alınan kınama metninde Söke’deki konuyla ilgili adli mercilerin gerekli kamera görüntüleri ve delilleri toplamaktan imtina ettiklerine dikkat çekilerek, üstü kapalı şekilde olayın yumuşatılmaya veya örselenmeye çalışıldığı mesajı verildi.

Yapılan çağrıda bir an önce başta kamera görüntüleri delillerin toplanarak, gereğinin yapılması talep edildi.

Edinilen bilgiye göre dosya kapsamında gereğini yapmadıkları düşünülen adli merciler hakkında HSK ya şikayette bulunulacağı, soruşturma ve kovuşturmanın her evresinin Türkiye Barolar Birliği ve Aydın Barosu tarafından sıkı şekilde takip edileceği öğrenildi.

İşte Türkiye Barolar Birliği ve Aydın Barosu Avukat Hakları Merkezleri tarafından yapılan o açıklamalar:

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AÇIKLAMASI..

MESLEKTAŞIMIZA YÖNELİK ŞİDDET ETKİN BİR ŞEKİLDE SORUŞTURULMALIDIR.

Aydın Barosu mensubu meslektaşımız Ali Özer'e yönelik olarak 22.09.2022 tarihinde, Söke Adliyesi önünde fiziki saldırı gerçekleştirilmiştir.

Adli makamların, kaygı verici şekilde artmakta olan avukata şiddetle etkin bir mücadele yürütmesi beklenirken, saldırıyı takip eden soruşturma mercileri, kamera kayıtlarını toplamak için harekete geçmemiştir. Emredici hukuk kurallarının hiçe sayılarak soruşturmanın esasını oluşturacak delillerin toplanmaktan imtina edilmesini anlayabilmek mümkün değildir.

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi olarak meslektaşımıza yönelik bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve soruşturma makamının bu kabul edilemez tavrı karşısında etkin bir soruşturmanın yürütülmesi adına sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Başta Savcılık makamı olmak üzere tüm sorumluları delilleri toplamaya, avukata yönelen şiddete karşı etkin bir soruşturma yürütmeye ve ayrıca caydırıcılık amacıyla saldırganlar hakkında güvenlik tedbirlerini etkin bir şekilde kullanmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla..

AYDIN BAROSU AÇIKLAMASI…

22. 09. 2022 tarihinde Söke Adliyesi önünde meslektaşımız Av. Ali Özer; babası ve aynı zamanda müvekkili olan kişiye yapılan saldırıyı delillendirmek amacıyla gerçekleştirilen saldırı eylemini cep telefonu ile kaydederken saldırgan kişiler tarafından meslektaşımıza adliye önünde yağma teşebbüsünde bulunulmuş, meslektaşımız darp edilmek istenmiş, kolluk kuvvetlerinin araya girmesi ile saldırganların yağma eylemi ancak önlenebilmiştir.

Meslektaşımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olayın takipçisi olduğumuzu, adalet için emeğini ortaya koyan avukatların evi sayılan adliyelerde tüm meslektaşlarımızın güven içinde mesleklerini icra etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı kamuoyuna ve meslektaşlarımızın bilgilerine sunarız.

Sepetim