0.542. 537 86 70

Yavuzlar İnşaat ve Aykonut Projesi (2)

2023-03-10


YAVUZLAR İNŞAAT VE AYKONUT PROJESİ SORUNU KİMDE? KİLİMCİNİN KÖROĞLUNDA MI?

Bu gün bahçe ve bostan olup, at beslenilen, hendek ve tümsekler ile Codycroos sporları için uygun halindeki büyük şehir Aydınımızın en merkezi yeri Güzelhisar Mahallesi’ndeki YAVUZLAR İNŞAAT arazisidir.

Yukarıda fotoğraflarda gördüğünüz iki güzel insandan birisi olan Yavuzlar İnşaat araziyi ihale ile alıp, başlamayıp üzerine birçok proje tamamlayan ve Kıvılcım Villaları adı ile yeni bir inşaat projesine başladı, yani yeri aldı ve kenara çekildi.

Bir inşaat firması için Aykonut gibi büyük bir projesinin ellerinde olması itibardır ve diğer projelerde itibar ve diğer inşaat projelerinin reklam garantörü olarak kullanılabilir. Hatta bu projeden maket ve showrum üzerinden daire satın alan vatandaşlar tanıyorum ve bu satılan daire paraları ne oldu?

Aykonut’tan maket ve showrum üzerinden satılan dairelerin paraları ile başka inşaat projeleri yaparak, kendilerine kazanım sağlamış olabilirler mi?

Projenin büyüklüğü dolayısı ile hayata geçirilmeyişine sebep olarak belediyelerdeki ruhsat sorunları gösteriliyor olabilir ama ihale ile satılan bu projedeki ruhsat sorunları belediyeler tarafından gizlenmiş olamaz. Bu durumda Yavuzlar İnşaat adına ihtimal verdiğim düşüncelerimin doğruluğu muhtemel.

Farzedelim ki AYKONUT’un tüm imar sorunları çözüldü, YAVUZLAR İNŞAAT, 1538 daireli devasa AYKONUT projesini hangi ekonomik güç ile yapıp tamamlayacak? Kaldı ki duyumlarımıza göre Yavuzlar inşaat DAHA PROJEYE BAŞLAMADAN yapılacak dairelerin üçte birini maket üzerinden satarak kendi bütçesine dahil etmiş.

Bu para ortada olmadığına göre ve günümüz şartlarında inşaat malzeme fiyatları oldukça yükselmişken YAVUZLAR İNŞAAT yapacağını taahhüt ettiği 1538 daireyi nasıl tamamlayacak?

Aykonut projesinden sadece YAVUZLAR İNŞAAT SORUMLU DEĞİLDİR, bu projenin tamamlaması için Efeler Belediyesi ve Aydın Büyükşehir belediyesi’nin de sorumlulukları vardır.

İzmir Alsancak’taki Jantsa’ya ait arazinin imar sorunlarını çözme becerisi gösterdiği iddia edilen Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu AYKONUT projesinin çözümü için neden adım atmıyor? Kaldı ki Çerçioğlu’nun Aydın Belediye Başkanı seçildiğinde AYKONUT sorununu noterden çözme taahhüdü bulunmaktadır.

Bir dönem Aydın Belediye Başkanlığı, iki dönem de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Özlem Çerçioğlu söz vermesine rağmen AYKONUT sorununu bu güne kadar çözmemiş ya da çözememiş oluşu AYKONUT’ta hak sahibi olan insanların vicdanlarını derinden yaralıyor.


* * *

Aydın’lı olarak bu bölgenin akıbetini bunca belediye başkanı çözemeyip, yerel basın da şehri için yeterli ses çıkaramadıysa kentleşmedeki soruna kafamız basmıyor diye düşündüm.

Öyle ki... Hüseyin Aksu Aydın İlinin Mimar Sinan ve Girne Mahallesi bölümünü tarım arazisi olmaktan çıkarıp, LAS VEGAS misali AYDIN ili geneli de dahil olmak üzere yeniden parselleyip, kentleşmeye kazandırabildiyse, Hüseyin Aksu’nun yaptığını sonraki belediye başkanları ve YAVUZLAR İNŞAAT neden yapamıyor? Yapmak mı istemiyor?

Aydın ili Hüseyin Aksu’nun yarattığı şehir olmaktan bir adım öteye gitmedi ve bu yeni kurulan şehir üzerinden, gururla üç dönem belediye başkanlığı sürdüren bir Özlem Çerçioğlu ile karşı karşıyayız.

Bu bölgedeki inşaat projesinin gerçekleşmeyişi ile ilgili AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EFELER BELEDİYESİ VE YAVUZLAR İNŞAAT arasındaki çözülemeyen konu ne?

İzmir Alsancak’taki adı geçen arsa sorunu iktidar ve muhalefet partisi bir araya getirilip çözümlendiği iddia edilirken, Aydın’da CHP’li iki belediye neden bir araya gelip bu sorunu çözemiyor?

* * *

O zaman da bu yılan hikâyesini “Aydın ilinin girişi ve büyük bir semtin ana arteri olan geçiş yeri bu arazinin ruhsat işini çözemedik, tel örgülerin arasından, hendek ve tümseklerin üzerinden atlayarak yolumuzu kısaltmaya çalışıyoruz. Bu tür işlerini gerçekleştirebilen belediye başkanları ve inşaat firmalarından ricamızdır, bize bir akıl bir fikir ihsan edin, biz beceremiyoruz” şeklinde ulusal medyaya taşıyarak sesimizi duyurabilir miyiz acaba? diye aklıma bir fikir geldi.

Üstelik seçim arefesinde AYKONUT MAĞDURLARININ ulusal basına gitmelerinin sonuç getirebilme ihtimalini düşünmekteyim.

CHP’li belediyelere ibret, AK Parti’li belediyelere eğlence olacak olan bu fikri hayata geçirmek de üstelik hemşehrilik vazifesidir.

Sevgiyle kalın dostlar...


Sepetim