Gazeteci Erhan Gülenç tarafından hem erhangulenc.com haber sitesi hem de youtube de erhangulenctv kanalında gündeme getirilen haberde, milyarlarca liralık vurguna dikkat çekildi.
Canlı yayındaki programında Özlem Çerçioğlu’nun siyasi riyakarlıklarına dikkat çeken Gülenç, “CHP tarikat ve cemaatlerin bu durumlarına karşıyken Özlem Çerçioğlu nasıl böyle bir imar değişikliğine gidebiliyor” diye sordu. Özlem Çerçioğlu ise Aydın kent tarihindeki en büyük imar vurgunlarından biri olarak kayıtlara geçen skandal karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor.
Her biri CHP kanadı tarafından Cumhuriyet düşmanı ilan edilen tarikat vakıfları ile anlaşmanın, seçim öncesi yapıldığı öne sürülüyor.
İddialara göre, yaklaşık beş milyarlık imar vurgununa karşılık bu vurgunda yer alan tarikat ve cemaatler seçimlerde Çerçioğlu’na destek verdiler. Bunun yanında devlet içerisindeki kadrolarıyla Özlem Çerçioğlu ile çok sayıda BŞB görevlisini onlarca yıl içeride yatıracak dosyalara adli ve mülki uzantılarıyla müdahale edildi.
Bilindiği gibi Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ ile olan çok yakın ilişkileri ve yayın organlarına milyonlarca liralık desteği de çok sayıda haber ve sosyal medya paylaşımına konu olmuştu.
Olaylar siyasi açıdan ele alındığında Özlem Çerçioğlu ile tarikat-cemaat ortak imar vurgununda Çerçioğlu’nun CHP ve muhalefete, tarikat-cemaatlerin ise AK Parti’ye attığı en büyük kazıklardan biri olarak yorumlanıyor.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.