Aydın
19 Mayıs, 2026, Salı
  • DOLAR
    38.01
  • EURO
    42.12
  • ALTIN
    3685.4
  • BIST
    9.477
  • BTC
    76538.750$

İtalyanlar Jantsa ile ortaklığını sonlandırdı…

İtalyanlar Jantsa ile ortaklığını sonlandırdı…
İş insanı Şefik Çerçioğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ve Jantsa, İtalyan CLN Group ile 2011 yılında kurduğu JMW Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de ortağına ait hisseleri satın aldı. Karar, bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda ele alındı. JMW Jant, geçen yıl 376 milyon TL zarar açıklamıştı.

İş insanı Şefik Çerçioğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşi Ercan Çerçioğlu'nun da Başkan Vekili olduğu Jantsa, yabancılarla yolları ayırdı. Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş., İtalyan CLN Group şirketlerinden MW Corp. ortaklığıyla kurduğu JMW Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş.’deki hisseleri satın aldı. Böylece jantta 15 yıl süren ortaklık bitti.

Jantsa’nın binek oto ve hafif ticari araçlar için jant üretimi yapan şirketi JMW Jant 2025 yılında 376 milyon 98 bin TL zarar açıklamıştı.

Jantsa’nın Olağanüstü Genel Kurul’da alınan sermaye artırımı kararının ardından yabancı ortaklara ait payların Jantsa tarafından devralınmasının onaylandığı bildirildi.

15 YILLIK ORTAKLIĞI BİTİRDİLER

2011 yılında Jantsa ile CLN Group bünyesindeki MW Corp. ortaklığıyla kurulan JMW Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor. Tesiste binek ve ağır vasıta araçları için jant üretimi yapılıyordu.

MW ITALIA SRL’ye ait 5 milyon 350 bin 998 paya karşılık gelen 53 milyon 509 bin 980 TL nominal değerli hisseler, MW AFTERMARKET S.R.L.’ye ait 10 TL nominal değerli 1 pay, MW ROMANIA S.A.’ya ait 10 TL nominal değerli 1 pay, pay devir sözleşmeleri kapsamında Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından satın alındı. Gerçekleştirilen sermaye artırımı ve hisse devri işlemlerinin ardından JMW Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş.’deki ortaklık oranının yüzde 99,9986 seviyesine yükseldiği belirtildi.

Yaklaşık 15 yıldır devam eden Türk-İtalyan ortaklığı böylece sona ererken, 2013 yılında Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen fabrikanın 36 milyon Euroluk başlangıç yatırımıyla kurulduğu ve dünyanın en büyük jant üretim tesislerinden biri olmasının hedeflendiği kaydedildi. Tesiste yıllardır binek ve ağır vasıta araçlarına yönelik üretim yapılırken, 400’ün üzerinde kişiye istihdam sağlanıyor.

Kaynak: www.tekreferans.com

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.