0.542. 537 86 70

Efeler’i sinekler bastı…

Efeler Belediyesi, Pandomi günlerini yaşadığımız aylarda sinekle mücadelede sınıfta kaldı. Başkan Fatih Atay’ın Efeler Belediyesi’nde Sağlık Müdürlüğü’ne getirdiği doktor kardeşi Eralp Atay’ın çalışmaları da sinekle mücadelede çözüm üretemedi…

2020-05-16

Geçtiğimiz yazı sinekli geçiren Efeler ilçesi bu yıl havaların ani ısınması ile birlikte sinek istilası ile karşı karşıya kaldı. Efeler’de yaşayan vatandaşlar sinekten şikâyetlerini yüksek sesle dillendirmeye başladı.

Efeler Belediyesi pandomi günlerini yaşadığımız aylarda sinekle mücadelede sınıfta kaldı. Başkan Atay’ın Efeler Belediyesi’nde Sağlık Müdürlüğü’ne getirdiği doktor kardeşi Eralp Atay’ın çalışmaları da sinekle mücadelede çözüm üretemedi.

Seçimlerden sonra; tüm CHP tabanını, tüm CHP yönetimini ve CHP Genel Merkezini de karşısına alarak, başka bir kurumda memur olan doktor kardeşini alelacele CHP’nin etik ilkelerine aykırı olarak Efeler Belediyesi’ne getirip müdür yapan Başkan Fatih Atay “Eski müdür doktor değildi o yüzden kardeşimi getirdim” dese de, bu gün Efeler ilçesinde yaşanan sinek sorununa çare olamadığı görülmektedir.

Kanımızca Başkan Atay’ın bir koltukta dört karpuz taşıttırmaya çalıştığı doktor kardeşine bu işi daha iyi yapabilmesi için yükünü biraz hafifletmesi gerekir. Efeler halkı ve parti tabanının hala anlamakta güçlük çektiği hukuk işleri gibi ağır ve zor bir görevi hukukçu olmayan doktor kardeşine vermesi, asıl işine odaklanma da sorun çıkarıyor olabilir.

Efeler halkı eğer önceki yıllarda sinek ve uçucu sorunu yaşamıyor, bugün yaşıyorsa bu başarısızlık sorgulanır.

Sinekle mücadele için yüklüce ilaç ihalesi yaptığı da bilinen Efeler Belediyesi’nde geçen yıllara göre hangi yanlış yapılıyor? Bu soruya cevap aranmalıdır.

Herkes tarafından bilinmektedir ki doktor kardeşiniz Belediyede ikinci adam konumundadır.

Aslında verilen görevler, kurum içi ağırlığına bakıldığında Başkan Yardımcısı ile Başkan arasında özel bir konumdadır. Belediyeyi nasıl yöneteceği ile ilgili tabi ki yetki Başkan’ın kendisindedir. Ancak seçim öncesi her akşam yaptığı konuşmaların, verdiği sözlerin fikri takibini de yapmak biz gazetecilerindir.

Başkan Atay, seçim çalışmaları sırasında diyordu ki “Göreceksiniz, ben Özakcan gibi olmayacağım. Efeler Belediyesinde ATAY soyadında kimseyi göremeyeceksiniz.” (Oğlunuz da Ankara’dan gelmeyecekti, belediye hizmetlerinde adı karışmayacaktı. Zamanı geldiğinde bu konuyu da ayrıca ele alırız..)

Biz sadece kamuoyu adına ve etik değerlere karşı hassas olan CHP ilkeleri ışığında sorularımızı çekinmeden sorarız, belediyede yaşananları da takip ederiz.

Herkes seçimleri sonuçları ile yaşar.

Selefiniz Başkan Mesut Özakcan seçim kampanyalarında yiğitçe ortaya çıkarak “Akrabalarımı atadımsa ben atadım, kimse bana hesap soramaz. Benim adım seçim almaya yeter” dedi. Restini çekti, sonucuna da katlandı.

Bu güne baktığımızda eleştirdiğiniz Mesut Özakcan’ın uygulamasının tıpkısını aynısını kendiniz yapıyorsanız, bu çelişkileri sormak kamuoyu ve CHP tabanı adına bizim görevimizdir.

Fatih Atay’a sorulacak çok soru var.

Ancak konumuz sinek..

Başkan Özakcan döneminde Efeler halkı her yılını sineksiz geçirdi, halktan bu konuda tek şikâyet gelmedi. Fatih Atay koltuğa oturduğundan beri geçen yaz ve bu sene Efeler sinek istilasında… Sinekler, yakarcalar, adını bilmediğimiz daha birçok haşere havada uçuşuyor, geceleri de yapacağını yapıyor.

Sinek sorununu çözmek Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın görevidir.

Sinekle mücadele etmeyi bile beceremeyen bir yönetim diğer hizmetlerde de başarılı olamaz.

“Sinek küçüktür mide bulandırır..”

Eğer sinekleri yok edemeyecekseniz hiç olmazsa dişileri kısırlaştırıp, erkeklerini hadım edin de Efeler halkı en azından gelecek seneleri rahat geçirsin.

Yapacağınız çalışmalara şimdiden teşekkür ederek şu uyarıyı da yapalım.

Sineklerle mücadele yılın on iki ayı sürdürülerek yapılır.

Haşere ile mücadele etmede yetersiz kalırsanız kenti fareler basar..

Bunun için ilaçlama konusunda acil önlem alınmalıdır.

On iki ay sinek mücadelesi yapmazsanız, küçücük sinek size seçim kaybettirebilir.

Bizden söylemesi…

Sepetim